Vill pågang i leiemarkedet i jula

Det begynner å bli få ledige hytter i jula.

PÅGANG: Søkevolumet har økt opp mot 80 prosent i de mest populære områdene. Foto: Marit Hommedal / NTB
PÅGANG: Søkevolumet har økt opp mot 80 prosent i de mest populære områdene. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vekst i søkevolumet på leie av hytter i de mest populære fjellområdene har økt opp mot 80 til 90 prosent målt mot samme periode i fjor, viser nye tall, ifølge DN.

Vekst på 91 prosent

De mest søkte områdene er Trysil, Geilo, Sjusjøen, Norefjell, Hafjell og Hemsedal, hvorav sistnevnte har hatt en vekst i søkevolum på 91 prosent mot samme periode i fjor.

Av 193 annonserte hytter på Finn, er bare åtte av dem ledige i juleferien.

Kommersiell direktør for reise i Finn.no, Terje Berge, peker på flere grunner til at det er så få leiemuligheter til fjells denne jula.

- Godt og trygt

- For det første er det ekstra mange i år som velger å bli på egen hytte mellom jul og nyttår, siden det ikke er så mange andre steder man får reist. Derfor blir det færre hytter tilgjengelig, sier Berge til DN og fortsetter:

- Utlendingene uteblir, men flere nordmenn vil reise til fjells i jula, siden det ikke er aktuelt å reise utenlands nå. Dessuten anses nok det å være på hytta, langt fra folk, godt og trygt akkurat nå, i motsetning til å bo på hotell, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.