Vill pågang i leiemarkedet i jula

Det begynner å bli få ledige hytter i jula.

PÅGANG: Søkevolumet har økt opp mot 80 prosent i de mest populære områdene. Foto: Marit Hommedal / NTB
PÅGANG: Søkevolumet har økt opp mot 80 prosent i de mest populære områdene. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vekst i søkevolumet på leie av hytter i de mest populære fjellområdene har økt opp mot 80 til 90 prosent målt mot samme periode i fjor, viser nye tall, ifølge DN.

Vekst på 91 prosent

De mest søkte områdene er Trysil, Geilo, Sjusjøen, Norefjell, Hafjell og Hemsedal, hvorav sistnevnte har hatt en vekst i søkevolum på 91 prosent mot samme periode i fjor.

Av 193 annonserte hytter på Finn, er bare åtte av dem ledige i juleferien.

Kommersiell direktør for reise i Finn.no, Terje Berge, peker på flere grunner til at det er så få leiemuligheter til fjells denne jula.

- Godt og trygt

SPESIELT: Denne hytta ble aldri ferdigstilt. Nå selges den for flere millioner. Foto: Karl Filip Kronstad. Reporter: Jonas Andersen / Dagbladet TV. Vis mer

- For det første er det ekstra mange i år som velger å bli på egen hytte mellom jul og nyttår, siden det ikke er så mange andre steder man får reist. Derfor blir det færre hytter tilgjengelig, sier Berge til DN og fortsetter:

- Utlendingene uteblir, men flere nordmenn vil reise til fjells i jula, siden det ikke er aktuelt å reise utenlands nå. Dessuten anses nok det å være på hytta, langt fra folk, godt og trygt akkurat nå, i motsetning til å bo på hotell, sier han.

Boost i hyttesalg

Salg av hytter og fritidsboliger har også økt i 2020. Per september ble det omsatt 6276 fritidsboliger, som er 36,6 prosent flere enn tilsvarende periode i fjor.

Fjellkommunene hadde størst omsetning, med en oppgang på 39,8 prosent.

Det viser tall fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi AS og Finn Eiendom.

- Omsetningsveksten må sees i sammenheng både med nullrenten og endrede reisevaner på grunn av pandemien, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

- Mange har trolig både framskyndet hyttekjøp og endret forbruksmønster. Penger som tidligere ble brukt på utenlandsreiser brukes nå på hytte, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer