Vill pengebruk i gjenåpningshelga

Klokka 10 lørdag kunne statsminister Jonas Gahr Støre endelig meddele den etterlengtede nyheten om at Norge fjerner de fleste coronarestriksjonene - med umiddelbar virkning.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra BankAxept og BankID bekrefter at gjenåpningsfesten var et faktum i helga, ifølge en pressemelding.

- Endelig nærmer det seg normal drift for en hardt rammet bransje, sier Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID.

Tallenes klare tale viser at folk ikke nølte med å dra kortet da meteren, munnbindet og det mye omtalte danseforbudet opphørte lørdag.

«Hæla i taket»

- Omsetningen i norske barer økte med 156 prosent fra siste helg i januar, og med 26 prosent fra forrige helg. Også restaurantene fikk et løft med 30 prosents omsetningsvekst sammenlignet med siste helgen i januar, sier Brekke.

Også for afterskiaktørene var det «hæla i taket», melder selskapet. Omsetningsveksten for de store skidestinasjonene Trysil, Hemsedal og Øyer var på 54 prosent målt mot siste helga i januar.

SVINGER SEG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fikk endelig svingt seg på dansegulvet etter lettelsene lørdag 12. februar. Video: Maja Walberg Klev. Reporter: Jon Even Andersen. Vis mer

Hektisk for politiet

Gjenåpningsnatta ble imidlertid ingen fest for politiet, som meldte om en svært kaotisk natt.

- Det har vært mer hektisk i natt enn på lang tid. Vi har ikke nok ressurser til å rykke ut på alt, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Marianne Mørch, til Dagbladet.

Veksten i baromsetningen var størst i Vestfold og Telemark, Viken og Trøndelag med henholdvis 45, 40 og 36 prosents vekst fra forrige helg. I Oslo var det «bare» 22 prosents vekst i barenes omsetning, opplyser BankAxept.

Rogaland er det fylket som har hatt den største økningen på bar hvis man sammenligner med siste helg i januar, da det var begrenset åpningstid. Økningen har vært på over 260 prosent, ifølge BankAxept og BankID.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer