- Ville ført til økonomisk apokalypse

Tysklands visestatsminister, Robert Habeck, takket Norge da han talte under NHOs årskonferanse.

NHO-KONFERANSE: Tysklands visekansler, klima- og næringsminister Robert Habeck, talte i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NHO-KONFERANSE: Tysklands visekansler, klima- og næringsminister Robert Habeck, talte i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHOs årskonferanse går torsdag av stabelen i Oslo Spektrum, der politikere og norske og internasjonale ledere samles for å snakke om blant annet klima, energi, framtidstro og veien videre.

Årets konferanse har tittelen «Uro». Tysklands visekansler Robert Habeck tok ordet fra scena litt etter klokka 11.

- Norge har blitt den viktigste leverandøren av energi til Tyskland, og vil være det i framtida, sa Habeck.

Apokalypse

Tyskland var før invasjonen i Ukraina det landet i Europa som var mest avhengige av russisk gass. Etter krig og sanksjoner har den russiske gassflyten blitt bremset kraftig - noe som går hardt utover landets økonomi.

- Året som gikk var alt annet enn lett for det internasjonale samfunnet. Spesielt ikke for Europa. Ikke for dere for Norge, som lider av høye strømpriser og inflasjon. Ikke for Tyskland, som sto overfor en trussel om økonomisk sammenbrudd, sa Habeck.

- Utvilsomt ville et økonomisk sammenbrudd i Tyskland ha ført til en økonomisk apokalypse for Europa.

Men uansett hvor utfordrende disse hindrene er, må man ikke glemme hvor de virkelige lidelsene finner sted, og hvem som har skyld i dem, fortsatte Habeck.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer