Skredet i Gjerdrum:

Ville ha 500 boliger: - Stoppet alt

Småbarnsfamilier som vil flytte ut av Oslo er høyt på ønskelista i Gjerdrum kommunes ambisiøse plan for framtidig vekst. Nå må alt vurderes på nytt.

TILBAKE: - Det er helt åpenbart at kommunen må ta et skritt tilbake og se på framtidige byggeplaner på nytt, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen. Foto: Frank Karlsen
TILBAKE: - Det er helt åpenbart at kommunen må ta et skritt tilbake og se på framtidige byggeplaner på nytt, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Publisert

Drøyt 6000 mennesker bor i den skredrammede kommunen sør for Gardermoen og nord for Oslo. Målet er en årlig vekst på 2,5 prosent hvert år fram til 2032.

Sju av ti nye innbyggere er ønsket til Ask, sentrumsbygda som ble så brutalt rammet av det omfattende leirskredet natt til onsdag 30. desember.

I arealdelen for kommuneplanen skisseres det muligheter for rundt 700 nye boliger i Ask. Bare de neste tre til fire åra er det anslått en vekst på rundt 500 boliger. Slik blir det neppe.

- Dette påvirker jo i aller høyeste grad dette arbeidet. Vi har stoppet alt nå. Nå må vi områ oss og se alt an, sier ordfører Anders Østensen til Dagbladet.

Barnefamilier ønskes

De siste månedene av fjoråret sto én sak sentralt på kommunens dagsorden, nemlig å sørge for en befolkningsvekst med «en mer mangfoldig alderssammensetning av beboere i Ask sentrum», slik det heter i et politisk vedtak fra 6. oktober.

Helt konkret er det unge småbarnsfamilier Gjerdrum kommune ønsker seg flere av.

For å oppnå dette, har Gjerdrum søkt bistand fra Multiconsult.

Konsulentene har ifølge dokumenter Dagbladet har fått tilgang til, foreslått en strategi som tar utgangspunkt i at unge mennesker flytter til Oslo for utdanning og arbeid, og deretter hjem igjen ved etablering av familie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer