Ville ha privatfly dekket: - Vanvittig

Streikefaste nordmenn med hjemlengsel tok saken i egne hender, og ba SAS om å ta regninga.

VILLE HJEM: Da SAS ble rammet av streik, håpet de norske turistene at selskapet skulle punge ut for hjemreisen med privatfly. Foto: TT News Agency / NTB
VILLE HJEM: Da SAS ble rammet av streik, håpet de norske turistene at selskapet skulle punge ut for hjemreisen med privatfly. Foto: TT News Agency / NTB Vis mer
Publisert

Nær 400 000 passasjerer ble rammet da SAS-pilotene gikk ut i streik i 2019. Flyene ble satt på bakken, nærmest uten forvarsel, og tusenvis av turister strandet verden over.

Blant disse var 16 nordmenn som skulle hjem til Stavanger etter et ferieopphold i byen Pisa i Italia.

Bestilte privatfly

Flyselskapet som skulle lose dem hjem, var heller ikke i stand til å finne andre avganger til turistene innen en overskuelig framtid.

Hjemlengselen for de ferierende nordmennene var imidlertid så sterk at de tok saken i egne hender og bestilte seg et privatfly.

Det skriver danske BT.

- Komisk

De trodde at SAS ville ta regninga. Derfor krevde de ikke bare refusjon for de kansellerte flybillettene - de ønsket også at SAS skulle betale for privatflyet.

Regninga var på 250 000 danske kroner. Som tilsvarer 339 000 norske.

Men det gikk ikke flyselskapet med på. De reisende kontaktet derfor organisasjonen Flyhjælp.

- Det var litt komisk å få en kvittering på 250 000 kroner, sier Frederik Hedegaard, digital markedssjef i Flyhjælp til BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer