«Ved å gjøre disse endringene forventer jeg at tiden folk bruker på Facebook, og hvor stort engasjement det er, vil gå ned. Men jeg forventer også at tiden du bruker på Facebook vil være mer verdifull».
Mark Zuckerberg framstilte det som et offer for Facebook da de i 2018 rullet ut en ny algoritmeendring.
«Uheldige bivirkninger»
Målet med endringene var, ifølge Facebook selv, å hjelpe folk med å finne relevant innhold og hjelpe dem med slik at de kan interagere mer med venner og familie.
Zuckerberg selv viste blant annet til forskning, som viser at passiv mediekonsumering på Facebook, som for eksempel å se videoer, ikke er bra for folk.
Det kan tenkes at også Facebook hadde folks beste i tankene, men det var også flere, og mer «egoistiske» grunner til endringen.
Facebook var nemlig bekymret for at brukerengasjementet på plattformen deres var nedadgående.
Wall Street Journal publiserer i disse dager en lengre serie om Facebooks gjøren og laden, og deres motvilje mot å gjøre endringer når de faktisk ser at ting bærer galt av sted.
For nettgiganten handlet algoritmeendringen i 2018 om at de ikke så ut til å klare å snu en dårlig trend, der brukerdelt innhold fikk stadig lavere engasjement.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger