Ville slåss - kommer med stikk

Med Metas lansering av appen Threads er duellen mellom Mark Zuckerberg og Elon Musk i gang.

RIVALER: Mark Zuckerberg utfordrer Elon Musk med ny app. Foto: AP photo / Manu Fernandes / Stephan Savoia / NTB
RIVALER: Mark Zuckerberg utfordrer Elon Musk med ny app. Foto: AP photo / Manu Fernandes / Stephan Savoia / NTB Vis mer
Publisert

To uker etter at sosiale medier-gigantene og rivalene Elon Musk og Mark Zuckerberg utfordret hverandre til en «cage fight» tar Zuckerberg det kanskje hardeste slaget mot Musk så langt - ihvertfall på nett.

Lanserer konkurrent

Selv om det gjenstår å se om den fysiske kampen faktisk vil skje, har kampen om brukere på deres sosiale medier plattformer tatt seg opp.

Onsdag lanserte nemlig Zuckerberg og Meta det som kan være den største trusselen mot Musks Twitter - appen Threads.

Threads har mange likhetstrekk med Twitter. Begge sosiale medier-plattformene baserer seg nemlig på mikroblogging og tekst i sanntid.

Ifølge et innlegg av Zuckerberg selv på Threads har ti millioner mennesker allerede tatt i bruk appen.

- Det burde være en offentlig samtale-app med over en milliard brukere på den. Twitter har hatt muligheten til dette, men har ikke fått det til. Forhåpentligvis klarer vi det, skriver Zuckerberg på Threads ifølge Bloomberg.

Samtidig har Musk innført begrensninger på antallet tweets brukere kan se per dag.

Kommer med stikk

I forbindelse med lanseringen postet Zuckerberg sin første tweet på elleve år, med et bilde av to identiske «Spider-Man»-er som utfordrer hverandre.

Musk svarte fort med en tweet hvor han stiller seg kritisk til Instagram, som er en del av Meta og vil kobles direkte til Threads kontoer.

En duell mellom Zuckerberg og Musk ser dermed ut til å være i gang.

- Vi har hørt fra innholdsprodusenter og offentlige personer er interesserte i å ha en plattform som er drevet fornuftig, sier Metas produktsjef Chris Cox til The Verge, som tydelig henviser til kontoversene rundt Musk og Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer