Ving kjøper 12 hoteller i Spania

Vinggruppen kjøper det spanske hotellselskapet AROE, som eier tolv hoteller på Mallorca, Menorca og Kanariøyene.

VING-EIER: Petter Stordalen sammen med blant andre Ving-maskotene Lollo og Bernie, da det ble kjent at han er blant de nye eierne av Ving. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
VING-EIER: Petter Stordalen sammen med blant andre Ving-maskotene Lollo og Bernie, da det ble kjent at han er blant de nye eierne av Ving. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tolv hotellene har til sammen 2194 rom og 1700 ansatte. Ifølge en pressemelding omfatter kjøpet fem av hotellene som er mest populære blant Vinggruppens kunder.

- Vi er glade for at vi nå har sikret noen av våre best likte hotell også for fremtiden og at vi gjennom oppkjøpet også skaper nye muligheter for å vokse med nye hotell i Middelhavsområdet og på Kanariøyene, sier konsernsjef Magnus Wikner i Vinggruppen i Norden.

Eier 40 prosent

Etter konkursen i reisegiganten Thomas Cook kjøpte Petter Stordalens paraplyselskap Strawberry sammen med to oppkjøpsfond opp Vinggruppen.

Dette omfatter 2300 ansatte i Ving, Spies, Tjäreborg og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Strawberry eier nå 40 prosent av chartergiganten. Oppkjøpsfondene Altor og britiske TDR Capital er de andre eierne.

ENGASJERT: Petter Stordalen var sedvanlig energisk da han fortalte norsk presse om planene videre for Ving. Stillbilde: Nina Hansen / Dagbladet Foto: Per Ervland / Dagbladet TV. Vis mer

- Vet ikke hva regningen blir

Stordalen har selv opplyst at de tre stiller med omkring seks milliarder svenske kroner i kjøpet.

- Jeg vet ikke hva sluttregningen blir. I går betalte vi ut noen hundre millioner til de som ikke har fått oppgjør. Den beslutningen tok vi i bilen i går. Hvis ikke får de et problem. Men de har jobbet med Ving i 20-30 år. Hvis du jobber og reiser med Ving, så skal du få betalt, sa Stordalen i begynnelsen av november.

Han skrøt samtidig uhemmet av de ansatte i Ving og organisasjonskulturen.

- Det var rett før jeg begynte å gråte da jeg møtte de. Ving er historie. De frakter 1,6 millioner mennesker fra Norden. De har eksistert i 60 år, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer