Vinmonopolet åpner igjen

Vinmonopolet skal åpne igjen i de ti kommunene som er berørt av den engelske virusmutasjonen på Østlandet.

ÅPNES: Vinmonpolet åpnes nå igjen i de ti kommunene i Oslo-regionen. Reporter: Marthe S. Lien. Video: Christian Roth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie (H) kunngjorde under en pressekonferanse søndag at beslutningen om å stenge 45 vinmonopolutsalg reverseres.

- Regjeringen vurderer fortløpende om det er behov for justering av tiltakene, og allerede nå blir det noen justeringer etter råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, sa Høie.

Fokus på smittevern

Elisabeth Hunter, administrerende direktør i Vinmonopolet, sier til Børsen at de tar ansvaret på «stort alvor».

- Vi tar regjeringens vedtak om å gjenåpne Vinmonopolet i Oslo og Follo-regionen til etterretning, vi tror dette bidrar til redusert mobilitet og smittespredning i samfunnet, sier hun.

Hunter sier at de vil ha flere smitteverntiltak i tida framover - blant annet vakter og håndsprit ved inngangen.

- Vinmonopolet har siden 12. mars i fjor hatt fullt fokus på smittevern. Vi slipper inn et begrenset antall kunder samtidig slik at det alltid er god avstand i våre butikker, sier Hunter.

- Vi oppfordrer våre kunder til å bruke munnbind og velge åpningstimer med antatt liten kø, sier Hunter.

Bygget seg opp køer

Det var lørdag at det ble kjent at alle butikker utenom dagligvarebutikker, apotek og bensinstasjoner, inkludert Vinmonopolet, måtte stenge lørdag klokka 12 i ti kommuner i Oslo-regionen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.