Vinmonopolet må stenge

Alle butikker må stenges i 10 kommunene.

LANGE KØER: Det var svært lange polkøer flere steder i Oslo lørdag morgen, blant annet utenfor Vinmonopolet på Hasle torg. Foto: Frank Karlsen. Reporter: Ralf Lofstad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinmonopolet må stenge i kommunene som nå er rammet av de strenge tiltakene for å bremse smitteutbruddet i og rundt Nordre Follo kommune, heter det i en pressemelding.

«Butikker stenges. Det gjøres unntak for matbutikker, apotek og bensinstasjoner. Vinmonopolet stenges også, og vil ikke holde åpent i perioden 23.01 – 31.01», heter det.

De nye tiltakene gjelder fra klokka 12 lørdag, men kommunikasjonssjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl, bekrefter til Børsen at Vinmonopolet ikke vil åpne utsalgene sine lørdag.

- Vi holder stengt fra klokka 10 i de berørte kommunene, skriver Nordahl i en SMS til Børsen.

- Følge myndighetens oppfordring

Nordahl forteller at den interne kommunikasjonen har fått fint lørdag morgen.

- Vi håper folk forholder seg til myndighetenes tiltak, og følger den klare oppfordringen om å holde seg i ro, sier Nordahl.

Vinmonopolet vil fortsatt tilby hjemkjøring av varer.

- Vi øker nå bemanningen på kundesenteret og e-lageret vårt. Pr idag er det 7 dagers leveringstid på bestilte varer med hjemlevering, sier Nordahl.

Helseministeren Høie undrestreket også under lørdagens pressekonferanse at det i løpet av de nærmeste dagene vil gjøres en vurdering av ulike typer butikker, inkludert Vinmonopolet, hvorvidt de har behov for å ha åpent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.