Alkohol og corona:

Vinmonopolet med dagsrekord

Nordmenn handlet nesten én million liter alkohol på Vinmonopolet onsdag.

NY REKORD: Nordmenn flokket onsdag til Vinmonopolet. Det sørget for ny dagsrekord. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB
NY REKORD: Nordmenn flokket onsdag til Vinmonopolet. Det sørget for ny dagsrekord. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn fikk handlet med seg 960 000 liter alkoholholdig drikke onsdag. I opptakten til 17. mai satte dermed Vinmonopolet foreløpig dagsrekord for 2021.

- Vi vet jo at dagene før 17. mai er store salgsdager, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til Tønsbergs Blad.

Onsdagens salg forbigår 30. april, da det ble solgt 930 000 liter.

Nordahl påpeker at nordmenn så langt i pandemien har vært flinke til å spre handlingen sin utover før store høytider.

Voldsom vekst

Vinmonopolet har lagt bak seg et ekstraordinært salgsår, med rekord på rekord. For da samfunnet og ikke minst grensene stengte ned, flokket nordmenn til Vinmonopolet som aldri før.

I coronaåret 2020 økte polsalget med 40 prosent fra året før, opp fra over 85 millioner liter, til i overkant av 115 millioner.

- Tilnærmet full stopp i grensehandel og taxfreesalg, samt betydelig redusert skjenking på kafeer og restauranter landet rundt bidrar til å forklare den historiske veksten, uttalte Nordahl da årstallene for 2020 ble publisert.

Gjennom hele coronapandemien har vinmonopolet også opplevd en økning i antall kundeordrer fra nettbutikkene. Nettsalget økte med 125 prosent i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer