Vinterperle i kjempeknipe

Det populære ishotellet bestilte 40 tonn is fra Finland. Nå har Mattilsynet satt ned foten.

KNIPE: Mattilsynet frykter at is ishotellet Camp Tamok har bestilt fra Finland, kan ha med seg smittefarlige bakterier. Det setter åpningen av hotellet i fare. Foto: Norwegian Travel
KNIPE: Mattilsynet frykter at is ishotellet Camp Tamok har bestilt fra Finland, kan ha med seg smittefarlige bakterier. Det setter åpningen av hotellet i fare. Foto: Norwegian Travel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har hatt en enormt stor forhåndsbooking på alt av aktiviteter. Nå håper vi bare at vi kan presentere et snøhotell på beste vis, sier Morten Pettersen, daglig leder for Camp Tamok i Norwegian Travel Company (NTC), til Børsen.

Det populære ishotellet i Tamokdalen i Troms skal etter planen åpne dørene om en snau måned. For eierne er det å ferdigstille anlegget nå en kamp mot klokka.

I april bestilte reiselivsbedriften 40 tonn med isblokker fra Finland. Verdien teller 100 000 kroner. Så satte Mattilsynet ned foten.

- Det har gått sju måneder siden kontakten med Mattilsynet ble opprettet. Nå har vi fått den endelige rapporten, som vi må lese gjennom og vurdere for eventuelle kommentarer, sier Pettersen.

- Mye penger

Ifølge Nordlys, som først omtalte saken, frykter Mattilsynet for at isen har med seg smittefarlige bakterier. I verste fall må leveransen sendes tilbake til Finland, eller destrueres. Det vil også bety en alvorlig kostnadssmell for Norwegian Travel Company.

- Dersom vi ikke får bruke isen, må vi få tak i et alternativ. Det kan fort bli en merkostnad på 100 000 eller 150 000 kroner. I vår målestokk er det snakk om ganske mye penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.