Virus senket Wall Street

New York-børsene falt med over 3 prosent mandag på grunn av uro knyttet til utbruddet av covid-19-viruset.

HEKTISK: Det var hektisk stemning på New York-børsen mandag. Foto: AP / NTB scanpix
HEKTISK: Det var hektisk stemning på New York-børsen mandag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Industriindeksen Dow Jones falt med 3,6 prosent til 27 962,91 poeng. Det var et fall på over 1000 poeng og den største nedgangen på én handelsdag på over to år.

Teknologitunge Nasdaq gikk ned med 3,7 prosent til 9221,28 poeng mens den bredere S&P 500-indeksen sank med 3,4 prosent til 3225,96 poeng.

Børsene over hele verden fikk seg en knekk på ukas første handledag som følge av frykt for coronaviruset, og ekspertene aner ikke hvor det vil stoppe.

Børsene i London, Frankfurt, Paris, Madrid hadde tilsvarende røde tall mandag.

Her hjemme falt hovedindeksen på Oslo Børs med 2 prosent etter få minutters handel. Nedgangen bare fortsatte og ved stengetid endte hovedindeksen under 900 poeng etter et fall på 4,09 prosent. Den samlede verdien av aksjene notert på Oslo Børs stupte med 110 milliarder kroner.

Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea har tidligere uttalt til Børsen at smitteomfanget av coronaviruset allerede er større enn tidligere utbrudd som sars og mers.

- Tilbakeslaget i Kina og fotavtrykket på global vekst vil bli betydelig. Nå som viruset sprer seg og myndighetene i både Italia, Sør-Korea og Iran har iverksatt tiltak, er frykten todelt: Dels at oppbremsingen av global vekst blir kraftigere enn tidligere antatt. Men enda verre; en frykt for at andre lands tiltak ikke vil være like effektive og at viruset utvikler seg til en global pandemi, sa Bruce.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer