Viruset senker Kinas klimautslipp

Det nye coronaviruset har rammet Kinas økonomi og ført til et kraftig fall i landets klimautslipp, ifølge finske forskere.

MINDRE UTSLIPP: Coronaviruset reduserer Kinas utslipp. Her er ei gate nesten helt tom i Beijing 15. februar i år. Foto: Nicolas Asfouri / AFP / NTB Scanpix
MINDRE UTSLIPP: Coronaviruset reduserer Kinas utslipp. Her er ei gate nesten helt tom i Beijing 15. februar i år. Foto: Nicolas Asfouri / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste to ukene ser det ut til å ha vært en nedgang i utslippene som minst tilsvarer 100 millioner tonn CO2.

Det går fram i en ny studie fra forskere ved Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) i Finland.

Nedgangen er angivelig på hele 25 prosent, noe som tilsvarer nesten 6 prosent av de samlede globale utslippene i samme periode i fjor.

Virusepidemien i Kina har rammet økonomien og senket forbruket av kull og olje – og dermed også utslippene av CO2. Utslippene kan imidlertid stige raskt igjen når epidemien er over.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer