Viruskutter flyavganger

SAS kutter ruter til Italia og vurderer permitteringer.

Publisert
Sist oppdatert

SAS reduserer flyginger til Nord-Italia, som følge av coronavirusutbruddet. Det bekrefter pressesjef John Eckhoff i SAS overfor Dagbladet.

I tillegg innstiller selskapet alle avganger til Hongkong fra 5. mars.

- Vi skal fortsatt fly til Nord-Italia fra Norge, men med færre avganger. Bakgrunnen er lavere etterspørsel som følge av coronavirusutbruddet, sier Eckhoff.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vurderer permitteringer

Grepene kommer som følge av redusert etterspørsel.

Eckhoff forteller at selskapet vil se an situasjonen de kommende månedene, og at det tas forløpende vurderinger.

Ifølge en pressemelding fra SAS tirsdag morgen det også bli nødvendig med permittering av ansatte.

Massive kutt

Selskapet skriver i pressemeldingen at det kan bli rutekutt på strekninger i Europa og i Skandinavia de kommende to månedene.

I første omgang skal det ta ned kostnadene til drivstoff, flyplassavgifter og andre utgifter. I tillegg vil det bli kuttet i administrative kostnader, personalkostnader, markedsføring og kampanjer.

Det vil dessuten bli vurdert permitteringer, tidlig pensjon og andre grep.

Trekker guiding

Selskapet trekker også tilbake sitt resultatvarsel - såkalt guiding som ble gitt til markedet 5. desember i fjor for regnskapsåret 2019/2020.

- I nåværende situasjon er det for tidlig å gi en rimelig vurdering av effektene på SAS sin virksomhet og finansielle utvikling. Det er derfor ikke mulig å gi utførlige vurderinger, heter det i pressemeldingen.

I Italia er det registrert over 1600 smittetilfeller og 35 personer har mistet livet.

CORONA: Legen Harald Meling Dobloug svarer på lesernes spørsmål om coronaviruset covid-19. Foto: NTB Scanpix. Programleder: Emilie Rydning. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer