Fredrik Græsvik-saken

- Viser dårlig selvinnsikt

TV 2-reporteren tilbake med podkast - og video hvor han vektlegger journalisters troverdighet.

TILBAKE: Fredrik Græsvik er tilbake med podkasten «Fredrik og Kadafi» på TV 2 - fire måneder etter den knusende PFU-fellelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILBAKE: Fredrik Græsvik er tilbake med podkasten «Fredrik og Kadafi» på TV 2 - fire måneder etter den knusende PFU-fellelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Først og fremst tenker jeg at Fredrik Græsvik viser dårlig selvinnsikt ved å legge ut en video der han belærer seerne om sannhet, løgn og falske nyheter. Det er oppsiktsvekkende lite selvkritisk når han har rettet grove løgnaktige påstander mot folk, sier Eirik Furuseth til Dagbladet.

Furuseth, finansmann og partner i selskapet Finansco, vant i november fram med sin klage på TV 2 i Pressens Faglige Utvalg (PFU), som felte kanalen på tre punkter.

Bakgrunnen var meldinger den profilerte TV 2-journalisten Fredrik Græsvik skrev til Furuseth 25. juni i fjor - etter at finansmannen i sosiale medier hadde uttrykt seg kritisk om TV 2s dekning av det nylige terrorangrepet i Oslo sentrum.

Furuseth fokuserte på forbindelsen mellom islamisten Arfan Bhatti - som hadde hatt kontakt med siktede Zaniar Matapour i forkant av angrepet - og hans tidligere forbindelse til TV 2s nåværende nyhetsredaktør Karianne Solbrække. Dette koblet til hva finansmannen anså som påfallende passiv dekning av saken fra kanalen.

Beklaget

Græsvik ønsket et intervju om «dine ytringer om skeive og muslimer», og opplyste samtidig at han var i dialog med Furuseths arbeidsplass og Njård, idrettsklubben hvor Furuseth er håndballtrener, om disse ytringene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer