Dramatisk snøendring

Viser endringen i Alpene

Ferske satellittbilder avdekker den dramatiske effekten av varmere vintre i Europa.

ENDRING: De sveitsiske skidestinasjonene Adelboden og St Stephan i henhildsvis hvite og grønne utgaver. Foto: Maxar Technologies
ENDRING: De sveitsiske skidestinasjonene Adelboden og St Stephan i henhildsvis hvite og grønne utgaver. Foto: Maxar Technologies Vis mer
Publisert

Snøsmeltingen i Alpene er nå så dramatisk at den er synlig fra verdensrommet.

Ferske satellittbilder fra Maxar Technologies, som blant annet er omtalt av The Independent, viser hvordan fjelltopper i området er grønnere enn noen gang på denne tida av året.

Bildene dokumenterer effekten av at det nå er blitt målt rekordhøye vintertemperaturer i hele åtte europeiske land.

For eksempel ble det søndag målt 25,1 grader i spanske Bilbao, noe som er 10 grader varmere enn normalen for denne tida på året.

Skisentre stenger

Uten snø - ingen ski.

Flere skidestinasjoner har nå måttet stenge dørene som følge av de høye temperaturene.

Verdenscuprennet i sveitsiske Abelboden, der Lucas Braathen gikk av med slalåmseieren foran landsmannen Atle Lie McGrath, ble for eksempel kjørt på kunstsnø omgitt av grønt landskap.

- Klimaet er litt i endring, men hva skal vi gjøre? Slutte med livet? Alt er vanskelig, sa rennleder Toni Hadi ifølge The Guardian.

Samtidig meldes det at verdenscuprennene i alpint i sveitsiske Wengen til helgen står i fare for å bli avlyst på grunn av snømangel og varslet regnvær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer