Visesentralbanksjef Egil Matsen går av

Vil gå av før åremålet går ut for å få mer tid med familien.

GÅR AV: Visesentralbanksjef Egil Matsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR AV: Visesentralbanksjef Egil Matsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Norges Bank i en pressemelding.

– Jeg har hatt en meget interessant stilling, og det har vært et privilegium å jobbe med bankens dyktige medarbeidere for å løse viktige samfunnsoppdrag. Nå har jeg kommet frem til at jeg ønsker å bruke mer av min tid med familien, som er bosatt i Trondheim. I samråd med dem har jeg derfor besluttet å fratre, sier Matsen i pressemeldingen.

– Jeg respekterer Egil Matsens beslutning, men beklager at han ikke fortsetter i Norges Bank. Egil Matsen er en sterk faglig ressurs og en svært verdifull kollega som vi gjerne skulle hatt med oss videre, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Egil Matsen ble i november 2015 utnevnt til en nyopprettet stilling som andre visesentralbanksjef med særlig ansvar for Statens pensjonsfond utland (SPU) for en periode på seks år, og tiltrådte stillingen på nyåret 2016. Tidspunktet for Matsens fratreden vil bli avtalt med Finansdepartementet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer