Voi: - En million kunder i faresonen

Ny rapport avslører omfattende sikkerhetsbrudd.

UTSATT: Elsparkesykler har for lengst gjort sitt inntog i bybildet. Et av selskapene, Voi, erkjenner at de er et potensielt mål for hackere. Foto: NTB Scanpix
UTSATT: Elsparkesykler har for lengst gjort sitt inntog i bybildet. Et av selskapene, Voi, erkjenner at de er et potensielt mål for hackere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november varslet elsparkesykkelselskapet Voi at en person hadde tatt seg inn i deres tekniske systemer.

I en pressemelding kom det fram at vedkommende hadde fått tilgang til lagrede kvitteringer fra andre brukere. Den gang informerte Voi at feilen ble rettet opp i etter kort tid, og at personen bare hadde lastet ned sine egne kvitteringer.

Det svenske selskapet, som også regnes som en av de største leverandørene av elsparkesykkel i Oslo, har nå avlevert sin rapport om hendelsen til det svenske datatilsynet, Datainspektionen. Der kommer det fram at sikkerhetsbruddet kunne fått et katastrofalt utfall.

- Mål for hackere

Ifølge Svenska Dagbladet og Göteborgs-Posten opplyser Voi at personopplysningene til over en million kunder var i faresonen for å bli lekket.

Nøyaktig hvilke opplysninger som skal ha vært tilgjengelig, er ikke kjent. Kristina Hunter Nilsson, kommunikasjonssjef i Voi, meddeler imidlertid at navn og e-postadresser kan ha stått på kvitteringene.

- Vi tar kundenes personopplysninger på største alvor, og det er vår prioritet når vi utformer våre plattformer. Men som den største operatøren innen mikromobilitet i Europa, er vi et mål for hackere. (...) Vi har viet ekstra ressurser til å jobbe med dette, for å forhindre at noe liknende inntreffer igjen, sier Nilsson til DI Digital, gjengitt av Göteborgs-Posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer