Voldsom opptur på Oslo Børs: - Galskap

Flyselskapet Norwegian stiger rundt 25 prosent på Oslo Børs. Aksjen omsettes for rundt 4,50 kroner.

OPPTUR: Flyselskapet Norwegian har en voldsom opptur på Oslo Børs. Foto: NTB scanpix
OPPTUR: Flyselskapet Norwegian har en voldsom opptur på Oslo Børs. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På det meste var Norwegian-aksjen opp 34 prosent i åpningsminuttene.

Målt fra sluttkursen onsdag i forrige uke er Norwegian-aksjen opp rundt 70 prosent.

Aksjen omsettes tirsdag formiddag for rundt 4,50 kroner. Da Norwegian nylig sluttførte en emisjon som tilførte selskapet 400 millioner kroner, var tegningskursen for en aksje 1 krone.

UNNGIKK KONKURS: Mandag 4. mai ble en historisk jubeldag dag for Norwegian. Samtidig er tusenvis av ansatte permittert. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- I overkant

Med dagens kurs prises hele Norwegian til i underkant av 14 milliarder kroner. Det tallet gir lite mening, mener flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs.

- Det tallet virker å være betydelig i overkant, med tanke på hva slags resultater selskapet er ventet å presentere, sier Elnæs til Børsen.

Analytikeren synes det er vanskelig å peke på én klar utløsende årsak til den elleville børsoppturen.

- Det spekuleres i mange ulike scenarioer. Kommer staten til å gå inn på eiersiden? Det tror jeg er lite sannsynlig. Kommer staten med nye lånegarantier? Det får vi se på. Det finnes kanskje noen slike drivere som gjør at aksjen nå går som en berg og dalbane, men jeg ser ingen fundamentale endringer eller nyheter fra Norwegian som forklarer dette, fortsetter flyanalytikeren.

I tillegg til emisjonen, har selskapet fått kreditorene med på å gjøre om store deler av gjelda til egenkapital.

- Galskap

Ifølge E24 er det mange småaksjonærer som nå kjøper aksjen. Investor Jan Petter Sissener finner grunn til å advare etter kursoppgangen:

- Grunnen til at jeg synes det er galskap er at det er over tre milliarder aksjer, sier han til E24 og legger til:

- Det virker ikke for meg som de tar inn over seg hvor mange aksjoner som de facto er utestående, sier han til nettstedet.

Investoren peker på mandagens nyhet om at den tyske staten har lagt en redningspakke verdt nær 100 milliarder kroner på bordet, for å redde flygiganten Lufthansa, og sier det kan ha vært en utløsende årsak til kursoppgangen.

Dagens Næringsliv peker på dagsferske nyheter om at Tyskland nå vurderer å åpne landets grenser for besøkende fra 31 europeiske land, deriblant Norge, fra 15. juni. Den siste tida har myndigheter i flere europeiske land kommet med tilsvarende nyheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer