Voldsom turbulens etter handelsstopp

I minus etter rakett-start.

TURBULENT: Fredag ble en turbulent dag for Norwegian med handelsstopp og voldsomme svingninger i aksjekursen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TURBULENT: Fredag ble en turbulent dag for Norwegian med handelsstopp og voldsomme svingninger i aksjekursen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-aksjen har i løpet av dagen tatt en krapp u-sving og gått fra en eksplosiv start til et bratt fall.

Det ble innført handelsstopp for Norwegian-aksjen rett etter børsåpning, og Oslo Børs undersøkte prisingen av aksjen, ifølge en melding.

Da hadde aksjen skutt i været og var opp 23,6 prosent. Etter handelsstoppen var aksjen ytterligere opp til 25 prosent.

Men fra rundt 12.15 var aksjen i minus, og siden har den falt kraftig. Norwegian-aksjen var ned 10,9 prosent på det meste.

I skrivende stund svinger ligger aksjen rundt fire prosent ned.

Enighet om krisepakke

De store svingningene kommer dagen etter at Ap, Høyre, Frp, Sp, Venstre og KrF ble enige om en krisepakke for luftfarten på seks milliarder kroner.

Stortinget foreslår å etablere en statlig lånegaranti på til sammen 6 milliarder kroner. Av disse går 3 milliarder til Norwegian, 1,5 milliarder til SAS og de resterende 1,5 milliarder til Widerøe og øvrige flyselskaper.

Konsernsjef Jacob Schram sa til Børsen i går kveld at Norwegian lå an til et strålende år, før coronakrisen rammet brutalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer