Voldsom turbulens etter handelsstopp

I minus etter rakett-start.

TURBULENT: Fredag ble en turbulent dag for Norwegian med handelsstopp og voldsomme svingninger i aksjekursen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TURBULENT: Fredag ble en turbulent dag for Norwegian med handelsstopp og voldsomme svingninger i aksjekursen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-aksjen har i løpet av dagen tatt en krapp u-sving og gått fra en eksplosiv start til et bratt fall.

Det ble innført handelsstopp for Norwegian-aksjen rett etter børsåpning, og Oslo Børs undersøkte prisingen av aksjen, ifølge en melding.

Da hadde aksjen skutt i været og var opp 23,6 prosent. Etter handelsstoppen var aksjen ytterligere opp til 25 prosent.

Men fra rundt 12.15 var aksjen i minus, og siden har den falt kraftig. Norwegian-aksjen var ned 10,9 prosent på det meste.

I skrivende stund svinger ligger aksjen rundt fire prosent ned.

Enighet om krisepakke

De store svingningene kommer dagen etter at Ap, Høyre, Frp, Sp, Venstre og KrF ble enige om en krisepakke for luftfarten på seks milliarder kroner.

Stortinget foreslår å etablere en statlig lånegaranti på til sammen 6 milliarder kroner. Av disse går 3 milliarder til Norwegian, 1,5 milliarder til SAS og de resterende 1,5 milliarder til Widerøe og øvrige flyselskaper.

Konsernsjef Jacob Schram sa til Børsen i går kveld at Norwegian lå an til et strålende år, før coronakrisen rammet brutalt.

- Vi lå an til tidenes beste sommer og et positivt resultat for 2020, før denne krisen inntraff. Da coronakrisa kom, så forsvant absolutt alt av innntekter. Da fikk selvfølgelig vi problemer, sammen med alle andre i luftfarten, sier han til Børsen.

- Skal jobbe hardt

Schram ville i går kveld ikke kommentere betingelsene for garantien, men uttalte likevel følgende:

- Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å oppfylle de betingelsene som er satt, for å få ut de tre milliardene som er sårt trengt i den perioden fram til juni.

Konsernsjefen lover at jobben nå handler om å bygge opp «et nytt og sterkere Norwegian».

- Tre milliarder kroner er en tiltakspakke som ligger fram til og med juni. Det er tidsperspektivet vi har nå. Vi kommer til å jobbe hardt med disse betingelsene for å få ut disse milliardene, sier Schram.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer