Vollvik slår tilbake: - Har betalt

Kemneren har tatt pant i Idar Vollviks villa. Vollvik selv sier han har betalt kravet.

PANT: Foto: Odd Mehus/Børsen
PANT: Foto: Odd Mehus/Børsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kemneren har tatt pant i Idar Vollviks villa, kunne Dagens Næringsliv avsløre onsdag formiddag.

Årsaken skal være et uoppgjort skattekrav.

Ifølge avisa viser en kredittsjekk at kemnerkontoret i Bergen har tatt utlegg hos Vollvik med et krav på 123 378 kroner.

Kravet ble registrert for to uker siden, og kemneren har tatt pant for kravet i Vollviks villa i Fanahammeren i Bergen.

Men i en epost til Børsen skriver Vollvik at denne saken allerede er ute av verden:

- Ikke annet å si enn at dette ble betalt for et par dager siden.

Munnbindtrøbbel

Det har stormet rundt Vollvik i høst. 1. september ble han pågrepet av Bergens-politiet. Årsaken var at politiet mener at Vollvik og hans firma Vovi har importert ikke-medisinske munnbind og merket dem om for at de skal framstå som medisinske.

Vollvik nekter straffskyld, men foreløpig står politiets siktelse ved lag. Omsetningsforbudet han ble ilagt er opphevet.

I tillegg har politiet fått en rapport fra Legemiddelverket som er utført av Forsvarets forskningsinstitutt, som viser at alle de seks typene munnbind som er beslaglagt er av bedre kvalitet enn fryktet.

Under et intervju med Børsen noen dager etter pågripelsen, fortalte Vollvik at han ikke sov et sekund natten etter. Han måtte ligge i arresten i kjelleren i politihuset.

- Jeg opplevde et voldsomt tankekjør i forhold til familie og ansatte. Det var et mareritt, helt forferdelig. Jeg har aldri blitt hentet av politiet før. Det var ubehagelig, men samtidig må jeg si at jeg bare har møtt hyggelige personer i politiet.

Saksøkt

En snau måned etter at saken om munnbindene sprakk, var Vollvik igjen i nyhetene. Da ble det kjent at Stavanger-selskapet Verktøy & Vern AS har saksøkt Vollvik for 3,9 millioner etter salg av håndsprit.

Ifølge Stavanger Aftenblad hadde Vollvik kjøpt desinfeksjonsmiddel for over 5 millioner av selskapet, men at 3,9 millioner ikke er betalt. Vollvik nekter å betale, fordi han mener han har fått et mangelfullt produkt.

Det er heller ikke mer enn et par uker siden Vollviks mobilsatsing Geddit ble begjært konkurs.

Tapte en milliard

52 år gamle Idar Vollvik ble rikskjendis da han bygde opp mobilselskapet Chess som han kjøpte for fire millioner kroner i 2001. Noen år seinere solgte han seg ut med milliardgevinst.

På midten av 2000-tallet tapte han hele Chess-gevinsten og ytterligere en drøy milliard gjennom noen måneder med daytrading på børsen.

- Du kan på en måte si at jeg kjedet bort drøye to milliarder kroner, sa Vollvik under et intervju med Dagbladet i 2017.

På tross av en rekke konkursbegjæringer, har Vollvik ikke snudd ryggen til norsk næringsliv - heller tvert imot.

Han er i dag daglig leder i Vovi AS, som driver med engroshandel med sykepleie- og apotekvarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer