Vollviks mobilsatsing begjært konkurs

Andre nedtur på ei uke.

TØFF PERIODE: Idar Vollviks mobilsatsing Geddit er begjært konkurs. Her er han avbildet etter at han ble pågrepet tidligere i år, siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Foto: Odd Mehus
TØFF PERIODE: Idar Vollviks mobilsatsing Geddit er begjært konkurs. Her er han avbildet etter at han ble pågrepet tidligere i år, siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Foto: Odd Mehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk ikke som ønsket for Idar Vollviks mobilapp Geddit. Ett år etter at seriegründeren lanserte sine storslåtte planer om mobilsatsingen, er selskapet konkursbegjært.

Det skriver E24.

Geddit er begjært konkurs av selskapets teknologi- og produktdirektør Peder Søholt, som ikke ønsker å kommentere saken overfor E24.

Vollvik er styreleder i Geddit AS, og sitter med en eierpost på 14 prosent gjennom selskapet Vovi AS.

Saksøkt

Sistnevnte selskap har vært i hardt vær den siste tida - aller nyligst tirsdag. Da ble det kjent at Stavanger-selskapet Verktøy & Vern AS saksøker Vollviks Vovi for 3,9 millioner etter salg av håndsprit.

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte søksmålet.

Ifølge avisa kjøpte Vollvik desinfeksjonsmiddel for over 5 millioner av selskapet, men har latt være å betale 3,9 millioner av regninga.

Vollvik mener nemlig at han har fått et mangelfullt produkt, og nekter dermed å bla opp.

- Vovi AS har ikke betalt for hele den siste leveransen fra Verktøy & Vern AS fordi det leverte produktet er mangelfullt. Vovi AS har tilbudt å levere tilbake de mottatte varene, noe Verktøy & Vern ikke har vært villig til, uttalte advokatfullmektig i WikborgRein, Celine Krogh Fornes, til Aftenbladet.

Munnbind-bråk

Søksmålet kommer kort tid etter at Vollvik ble siktet for å ha brutt loven om medisinsk utstyr og reglene for merking og markedsføring av munnbind.

Det var i begynnelsen av september at seriegründeren ble pågrepet av politiet, siktet for å ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som han skal ha pakket om og solgt videre som medisinske munnbind.

I midten av september opplyste Vest politidistrikt at en test av alle de seks typene munnbind som er beslaglagt i Vollvik-saken, viser at de er av bedre kvalitet enn fryktet.

Få dager seinere, 18. september, var Vollviks Ludo Store i gang med å selge munnbind igjen.

Flere konkursbegjæringer

52 år gamle Idar Vollvik ble rikskjendis da han bygde opp mobilselskapet Chess som han kjøpte for fire millioner kroner i 2001. Noen år seinere solgte han seg ut med milliardgevinst.

På midten av 2000-tallet tapte han hele Chess-gevinsten og ytterligere en drøy milliard gjennom noen måneder med daytrading på børsen. På tross av en rekke konkursbegjæringer, har Vollvik ikke snudd ryggen til norsk næringsliv - heller tvert imot.

Han er i dag daglig leder i ovennevnte Vovi AS, som driver med engroshandel med sykepleie- og apotekvarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer