Volvo med full stans - 25 000 rammes

Bilprodusenten Volvo stopper midlertidig all produksjon i Sverige, Belgia og USA fra og med neste uke som følge av koronakrisen.

FULL STOPP: Bilprodusenten Volvo stopper all produksjon i Sverige fra og med neste uke. 25.000 ansatte rammes. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix
FULL STOPP: Bilprodusenten Volvo stopper all produksjon i Sverige fra og med neste uke. 25.000 ansatte rammes. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så mange som 25 000 av selskapets ansatte rammes, opplyser styreleder i Volvo, Håkan Samuelsson, til Sveriges Radio.

Blant annet blir samtlige av Volvos 20 000 ansatte i Sverige permittert. Det er uklart hvor lenge de kommer til å forbli permittert.

- Vi stenger vår produksjon i Sverige. I Belgia har vi allerede hatt stengt i et par dager. Så ber vi våre medarbeidere på kontoret om å jobber fra hjemmekontor så langt det lar seg gjøre, sier Samuelsson.

Det betyr en full stans for all produksjon for Volvo i Sverige.

- Det er vanskelig å få tak i innsatsvarer og det finnes ingen etterspørsel akkurat nå, som gjør at de må gjøre tiltak. Det er en ekstraordinær situasjon, sier den svenske næringsministeren Ibrahim Baylan til nyhetsbyrået TT.

De berørte fabrikkene ligger i Torslanda, Skövde og Olofström i Sverige, Gent i Belgia og Sør-Carolina i USA.

I Sverige vil alle fabrikker i første omgang være stengt fra 26. mars til 14. april. I Belgia holder de stengt til 5. april.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer