Dagbladet erfarer:

Vraker omstridte kabler

Regjeringen innfører ingen nye hybridkabler når havvindprosjektet presenteres i dag, ifølge kilder tett på prosessen. Dermed har Senterpartiet foreløpig vunnet fram på kammerset mens strømpriskrisa har herjet med landet.

SKROTER KABLER - FORELØPIG: Regjeringen legger opp til et havvindprosjekt uten hybridkabler, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKROTER KABLER - FORELØPIG: Regjeringen legger opp til et havvindprosjekt uten hybridkabler, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet erfarer vil regjeringen i dag presentere et nytt havvindsprosjekt uten forbindelse til utlandet.

Dermed dropper de de omstridte hybridkablene, som går fra Fastlands-Norge, gjennom en havvindturbin og videre til kontinentet.

Etter det Dagbladet får opplyst vil det nye prosjektet kun benytte en såkalt radialkabel, som går fra havvindparken og til det norske fastlandet.

Stemmene som har hevdet at det er håpløst å legge opp til en havvindpark som ikke kan selge strøm til utlandet får nå trolig mer vann på mølla.

Argumentet er at dette i praksis blir statlig subsidiert industri i en tid der landet egentlig leter etter flere bein å stå på i påvente av oljealderens slutt.

Uten hybridkabler, som også kan eksportere kraft til andre land med høyere kraftpriser hevdes det at prosjektene ikke er lønnsomme.

Nei nå

Mens kritikerne mener slike hybridkabler vil drive opp strømprisene enda mer, mener kraftbransjen at de er nødvendige for at havvind skal bli lønnsomt.

Regjeringen har invitert til pressekonferanse i ettermiddag der de skal presentere sin nye havvindstrategi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer