Vurderer å granske ansettelsen

Representantskapet i Norges Bank starter etter alt å dømme gransking av prosessen rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet.

ÅPNER SAKEN: Julie Brodtkorb leder Norges Banks representantskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ÅPNER SAKEN: Julie Brodtkorb leder Norges Banks representantskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er vedtatt at sentralbanksjefen innkalles til å redegjøre for representantskapet på et ekstraordinært møte for representantskapet i morgen klokken 10, opplyser representantskapets leder Julie Brodtkorp til Børsen.

Representantskapets oppgave er å føre tilsyn med driften av Norges Bank og at reglene for virksomheten blir fulgt. Medlemmene er valgt av Stortinget, og det er også til Stortinget representantskapet skal rapportere til.

Omstrid seminar

Bakgrunnen for at representantskapet nå vil vurdere granskingen, er oppslag i mediene om et tre dagers seminar i USA der Tangen inviterte og dekket kostnadene for en rekke samfunnstopper noen måneder før han ble utnevnt til ny sjef for Statens pensjonsfond utland - det såkalte oljefondet.

Blant deltakerne var regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, avtroppende oljefondsjef Yngve Slyngstad, tidligere oljefondsjef Knut Kjær, statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H), NUPI-direktør Ulf Sverdrup og filosof Henrik Syse, kunne VG fortelle da avisen i helgen publiserte de første sakene.

Slyngstad: - Uheldig

I etterkant har Norges Bank opplyst at de betaler alle kostnader som Slyngstad er blitt påspandert Tangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.