Vurderer å lage ny gigant

- En sammenslåing av de to selskapene vil resultere i et sterkt globalt konsern.

Foto: Denis Balibouse/Reuters
Foto: Denis Balibouse/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Volvo Cars og den kinesiske bilprodusenten Geely vurderer å slå sammen selskapene til et globalt gigantselskap. Det melder Volvo selv i en pressemelding.

Volvos personbilproduksjon ble i 1999 solgt til Ford, som i 2010 solgte denne delen av virksomheten videre til kinesiske Zhejiang Geely Holding Group.

- Globalt konsern

Den kinesiske familiebedriften eier med andre ord allerede bilprodusentene Volvo. Nå er det snakk om å slå sammen de to selskapene for å skape en global gigant.

- En sammenslåing av de to selskapene vil resultere i et sterkt globalt konsern. Vi ser fram til å samarbeide med Håkan Samuelsson, president og administrerende direktør i Volvo Cars, for å undersøke denne muligheten videre, sier Li Shufu, styreleder i Geely Holding Group, i pressemeldingen.

Han sier videre at «målet er å styrke synergiene i konsernet», samtidig som de ønsker å opprettholde konkurransefortrinnet til hvert enkelt merke.

I pressemeldingen understrekes det videre at merkene Volvo, Geely, Lynk & Co og Polestar vil bevares, uavhengig av sammenslåingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer