Norwegian:

Vurderer å stenge London-base

- Pandemien har rammet hele luftfartsindustrien ekstremt hardt, og denne krisa er langt fra over.

KAN LEGGE NED: Norwegian vurderer å legge ned basen sin ved flyplassen Gatwick i London. Stengingen kan gå utover 259 ansatte. Foto: NTB Scanpix
KAN LEGGE NED: Norwegian vurderer å legge ned basen sin ved flyplassen Gatwick i London. Stengingen kan gå utover 259 ansatte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian vurderer å legge ned basen ved Gatwick-flyplassen i London, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Så mange som 259 ansatte kan bli rammet, ifølge nyhetsbyrået.

Norwegian opplyser at de er i samtaler med kolleger og fagforeninger i Storbritannia, og at de jobber for å finne løsninger som gjør at de kan unngå oppsigelser.

- Pandemien har rammet hele luftfartsindustrien ekstremt hardt, og denne krisa er langt fra over. Siden det er vanskelig å vite hvordan etterspørselen vil se ut i framtida, er vi nødt til å gjennomgå både behov og kostnader, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson, presseansvarlig hos Norwegian, i en epost til Børsen.

- Derfor har vi startet diskusjoner med mannskapet vårt og fagforeningene på London Gatwick-basen. Målet vårt er å finne den best mulige løsningen for alle parter og å begrense oppsigelser, fortsetter hun.

Det er selskapets kortdistanse-ruter som i så fall vil bli rammet. Ifølge Bloomberg vil langdistanseruter ikke bli påvirket.

- Dette påvirker ikke våre flyreiser til og fra London Gatwick, ettersom de blir fløyet av norsk mannskap, sier Jacobsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.