Vurderer «barnevakt» på partiets regning

Erna Solberg sier at noen må passe på Sindre Finnes hvis hun blir statsminister igjen. Regningen for den jobben kan enten hun eller partiet Høyre ta, forklarer Høyre-lederen til Dagbladet.

AKSJESKANDALEN: Erna Solberg ble grillet av Dagbladets politiske avdeling torsdag 21. september. Video: Dagbladet TV. Reporter: Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyre-leder Erna Solberg sier hun, eller partiet Høyre, kan dekke kostnadene med å overvåke Sindre Finnes dersom hun blir statsminister igjen.

- Da må han flytte pengene sine over i aksjefond eller andre ting som ikke kan handles med så direkte. Og vi må ha en måte å sikre at det ikke er bevegelse på hans VPS-konto, sier Solberg til Dagbladet.

Hun sier det ikke blir ansatte ved Statsministerens kontor som etter en eventuell valgseier i 2025 skal passe på Finnes.

- Av personvernmessige grunner blir det ikke ansatte på SMK som gjør det. Vi må sørge for at andre tar den jobben og at vi kan offentliggjøre det de gjør, sier Solberg.

Kan betale selv også

På spørsmål om Erna Solberg har tilgitt ektemannen for å ha løyet om aksjekjøp, sier Høyre-lederen at hun ikke er «helt der ennå».

- Skjønner du hvor rart det høres ut med en løpende, offentlig oversikt på kontoen til statsministerens ektefelle?

- Ja, det skjønner jeg. Men samtidig er det nettopp dette jeg får mange spørsmål om hvorfor jeg ikke har gjort. Jeg mener det ville vært rart med så mye mistillit mot Sindre som noen mener jeg burde hatt. Dette er en helt spesiell situasjon, og det gjøres for å bygge tilliten til meg.

- Skal skattebetalerne betale dette?

- Nei, det måtte vi betalt selv, eller partiet Høyre.

- Så partistøtta til Høyre skal gå til dette?

- Ja, men det er ikke nødvendigvis så dyrt å ha en person med innloggingstilgang som kan vise fram oversikten til Sindre. Det skulle vi ha fått til.

Avventer avgang

Erna Solberg vil ikke sette noen frist for når Høyre må avklare om hun skal være partiets statsministerkandidat, men peker mot landsmøtet i 2025.

Under intervjuet sa Solberg til Dagbladet at hun fortsatt elsker Sindre Finnes.

Solberg kan ikke bevise at hun ikke kjente til den omfattende aksjehandelen hans, og ber samtidig om å bli trodd på at hun ikke har gitt han innsideinformasjon.

Høyre har i dag to nestledere: Henrik Asheim, som ble valgt som første nestleder i 2022, og Tina Bru, som ble valgt som andre nestleder i 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer