Vurderer fly-restriksjoner til Norge

Det kan bli aktuelt å innføre restriksjoner for fly som kommer til Norge fra enkelte land som følge av coronautbruddet, opplyser helsedirektør Bjørn Guldvog.

RESTRIKSJONER: Det kan bli innført restriksjoner på flyreiser til Norge, mener helsedirektøren. Foto: Steve Parsons / PA / NTB Scanpix
RESTRIKSJONER: Det kan bli innført restriksjoner på flyreiser til Norge, mener helsedirektøren. Foto: Steve Parsons / PA / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Det vi skal se på nå, er om det er grunn til å treffe egne vedtak eller å tilrå operatører at man ikke skal ha reiser fra gitte områder, sier Guldvog under en pressekonferanse torsdag.

Han vil ikke si hvilke land det eventuelt er snakk om.

Tidligere denne uken landet et fly fra Milano i Tromsø. Milano er hovedstaden i Lombardia, som er blant regionene i Nord-Italia som Folkehelseinstituttet (FHI) fraråder nordmenn å reise til som følge av spredningen av koronaviruset.

Til nå er det 56 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge FHI.

Uklart hvilke land

FHI fraråder også reiser til Iran, Sør-Korea og Fastlands-Kina. Ifølge Guldvog er det ingen direkte sammenheng mellom reiserådet og hvilke land de vurderer restriksjoner mot. Han sier at de ønsker dialog med myndighetene i landene det gjelder.

– Det er sjelden hensiktsmessig å bare bruke nasjonale vedtak som mekanisme. Vi må gjøre dette i samarbeid med lokale myndigheter og operatører, sier han.

Helsedirektoratet forsøker blant annet å ha en dialog med italienske myndigheter, men ifølge Guldvog er dette vanskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer