Vurderer forbud mot bankutbytte

På grunn av coronakrisen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanstilsynet ber om at bankenes overskudd for 2019 holdes tilbake inntil videre, melder Finanstilsynet i en pressemelding.

- Etter Finanstilsynets vurdering er det nå viktig at norske banker og forsikringsforetak ikke gjennomfører disposisjoner som svekker soliditeten. Foretakene bør derfor inntil videre ikke betale ut utbytte eller foreta andre utdelinger av overskudd, skriver de i en pressemelding.

Videre skriver Finanstilsynet at de har bedt Finansdepartementet om råd for å fastsette en forskrift med hjemmel i finansforetaksloven.

- Et forbud mot å betale utbytte og andre utdelinger vil være inngripende. I lys av den omfattende krisen landet nå er i, mener likevel Finanstilsynet at et slikt tiltak er nødvendig for å fremme finansiell stabilitet.

- Utfallet av den pågående krisen er svært usikker. En forskrift om tilbakeholdelse av overskuddsmidler for 2019 kan senere i år oppheves dersom hensynet til finansiell stabilitet tillater det.

Mandag varslet DNB at de vurderer spørsmålet om utbytte fram mot generalforsamlingen 28. april.

– Norsk økonomi går inn i en svært krevende og usikker periode, og vi forstår at Finanstilsynets ber alle finansinstitusjonene om en vurdering, sa styreleder i DNB, Olaug Svarva ifølge Finansavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer