Vurderer nye permitteringer

Sats er i samtaler om nye permitteringer. De varsler en digital offensiv, men vil ennå ikke si hvordan kundene kompenseres for stengte sentre.

STENGT: Sats holder stengt til og med 13. april etter at myndighetene videreførte strenge tiltak for å hindre corona-smitte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STENGT: Sats holder stengt til og med 13. april etter at myndighetene videreførte strenge tiltak for å hindre corona-smitte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Da statsminister Erna Solberg tirsdag varslet forlengelse av de mest inngripende tiltakene Norge har sett i fredstid, ble det klart at også treningssentre som Sats må fortsette å holde stengt.

Forrige uke fortalte Sats-sjef Sondre Gravir at mer enn 4000 ansatte var permittert. Nå er kjeden i samtale med tillitsvalgte og Arbeidsmiljøutvalget om nye permitteringer.

- Det blir drøftinger de nærmeste dagene. I løpet av denne uka vil vi ha en konklusjon, sier norgessjef Wenche Evertsen til Børsen.

- Vil alle de som er permittert fortsatt ha en jobb når dette er over?

- Nå må vi drøfte videre permitteringer med tillitsvalgte og Amu før vi vet hva framtida bringer, sier Evertsen.

Hun roser de ansatte for måten de håndterer den tøffe situasjonen på.

Taper flere hundre millioner

Sats vil ikke gi tall på hvor mange medlemmer de mister mens de pålegges å holde stengt. Men ifølge E24 er det medlemsflukt ved landets treningssentre, og minst 60 000 nordmenn har meldt seg ut av sitt treningssenter på to uker.

Da Børsen snakket med Sondre Gravir for ei uke siden, anslo Sats tapene for de nordiske landene på til sammen 190 millioner kroner for toukersperioden.

- Når dere nå må stenge i tre uker til, betyr det nye 285 millioner i tap?

- Det kommer en børsmelding på dette, jeg må vise til den, sier Evertsen.

Sats valgte å stenge dørene i alle de nordiske landene før norske myndigheter kom med sitt pålegg. I går varslet treningssenterkjeden at sentrene i Sverige igjen vil åpne, ettersom myndighetene der ikke har pålagt stenging.

I de øvrige landene forblir sentrene stengt fram til 13. april.

Ikke avklart kompensasjon

For de to første ukene med stengte sentre valgte Sats å tilby kundene tre ulike valg for kompensasjon:

Enten ved å få refusjon, få et gavekort eller ved å gi bort en treningsperiode til en venn. Medlemmene kunne også velge å ikke bli kompensert dersom man bruker de digitale produktene.

På spørsmål om hva slags kompensjon kundene vil bli tilbudt denne gangen, viser Evertsen til en børsmelding.

Her kommer det fram at det ikke er avklart hvordan situasjonen rundt månedsavgiften vil bli håndtert for den nye perioden.

Digital offensiv

Samtidig varsler Evertsen en ny offensiv på den digitale fronten.

- I gjennomsnitt trener 55 000 online med oss hver dag, vi ser en enorm interesse og vi har åpnet opp for ikke-medlemmer. Vi videreutvikler tilbudet nå, med flere typer timer og livestreaming. I går lanserte vi online fysioterapi, og i Sverige tester vi online personlig trener og kostholds- og ernæringstimer. Gitt at vi får gode resultater vil vi lansere dette i Norge allerede neste uke, sier Evertsen.

- Vil det bli aktuelt med PT utendørs?

- Ikke nå. Våre PTer er ansatt i Sats, og de er permittert. Så lenge de er permitterte, kan de heller ikke jobbe.

- Men muligheten med onlinetrening gir oss en luke. Hvis vi lanserer online PT i Norge vil vi få til at folk så smått kan begynne å jobbe igjen, sier Evertsen.

Halv husleie

Sats etterlyser i likhet med organisasjonen Virke pengeoverføringer fra staten for perioden virksomheter er pålagt å holde stengt. En slik ordning er også innført i Danmark.

I går ettermiddag bekreftet næringsminister Iselin Nybø (V) overfor Dagbladet at en slik «kontantstøtte» kommer.

Samtidig som sentrene har vært stengt, har Sats gått ut og tilbudt seg å betale halv husleie til gårdeierne hvor de har leieavtaler. Dagens Næringsliv har omtalt hvordan dette førte til en krangel om corona-husleie med en gårdeier i Fredrikstad.

Evertsen bekrefter at de vil jobbe videre med samme strategi.

- Det er det vi har foreslått som en minnelig løsning. Vi opplever å ha god dialog med veldig mange gårdeiere, og det kommer vi til å fortsette med. Vi møter ulike typer responser, også noen som ønsker å avvente og se hva som skjer videre, sier Evertsen.

- Det er viktig at alle er med på dugnaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer