Vurderer oppsigelser: - Dramatisk

De Bergenske hadde strømkostnader på 15 millioner kroner i 2022. Kjetil Smørås beskriver strømstøtten som en «liksom-hjelp».

ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Kjetil Smørås er administrerende direktør i De Bergenske, som driver flere restauranter og hoteller i Bergen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Kjetil Smørås er administrerende direktør i De Bergenske, som driver flere restauranter og hoteller i Bergen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det er en veldig spesiell tid, sier administrerende direktør Kjetil Smørås i De Bergenske til Dagbladet.

Selskapet hans eier flere hoteller og restauranter i Bergen sentrum, blant annet Grand Hotel Terminus, hvor han møter Dagbladet.

Han beskriver starten av 2023 som «ekstra krevende». I 2019 hadde De Bergenske strømregning på seks millioner kroner. I 2022 lå prisen på nesten 15 millioner kroner.

- Det er veldig dramatisk. Men vi har kjempet for godt volum og har økt prisene. Med en god avslutning på 2022, har vi klart å oppnå noenlunde resultater likevel, sier han.

Men så kom rentehevingen, som betyr ni millioner kroner i økte rentekostnader på toppen av strømpriser og en generell prisøkning.

- Hvordan det skal ende i år, blir spennende å se. Vi gjør selvfølgelig så godt vi kan.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker her.

- Fryktelig trist

Smørås forteller at de har gått gjennom alt av varer, menyer og sammensetninger for å se på hvordan de kan finne rimelige erstatninger for å unngå prisøkninger for gjestene. Dette har i større grad rammet restaurantene enn hotellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer