Vurderer oppsigelser: - Dramatisk

De Bergenske hadde strømkostnader på 15 millioner kroner i 2022. Kjetil Smørås beskriver strømstøtten som en «liksom-hjelp».

ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Kjetil Smørås er administrerende direktør i De Bergenske, som driver flere restauranter og hoteller i Bergen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Kjetil Smørås er administrerende direktør i De Bergenske, som driver flere restauranter og hoteller i Bergen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det er en veldig spesiell tid, sier administrerende direktør Kjetil Smørås i De Bergenske til Dagbladet.

Selskapet hans eier flere hoteller og restauranter i Bergen sentrum, blant annet Grand Hotel Terminus, hvor han møter Dagbladet.

Han beskriver starten av 2023 som «ekstra krevende». I 2019 hadde De Bergenske strømregning på seks millioner kroner. I 2022 lå prisen på nesten 15 millioner kroner.

- Det er veldig dramatisk. Men vi har kjempet for godt volum og har økt prisene. Med en god avslutning på 2022, har vi klart å oppnå noenlunde resultater likevel, sier han.

Men så kom rentehevingen, som betyr ni millioner kroner i økte rentekostnader på toppen av strømpriser og en generell prisøkning.

- Hvordan det skal ende i år, blir spennende å se. Vi gjør selvfølgelig så godt vi kan.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker her.

- Fryktelig trist

Smørås forteller at de har gått gjennom alt av varer, menyer og sammensetninger for å se på hvordan de kan finne rimelige erstatninger for å unngå prisøkninger for gjestene. Dette har i større grad rammet restaurantene enn hotellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.