Dagbladets kilder:

Vurderer riking-grep i krisepakka

Regjeringen graver dypt i lommeboka for å bøte på svimlende strømpriser, men Dagbladet er kjent med at Støre og co. vurderer et tak for å unngå at de rikeste stikker av med de største lettelsene.

LEGGER INN TAK: Regjeringens strømkrisepakke dekker store deler av strømregninga, men ikke for alle. Foto: Annika Byrde / NTB
LEGGER INN TAK: Regjeringens strømkrisepakke dekker store deler av strømregninga, men ikke for alle. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

I dag kunne Dagbladet fortelle om krisepakka regjeringen forbereder for å hjelpe nordmenn med de skyhøye strømprisene.

Framfor å gi en kontantutbetaling til alle husstander, slik en rekke partier i opposisjon har foreslått, vil regjeringen innføre en annen modell, blir Dagbladet fortalt av personer tett på prosessen.

Regjeringen vil heller ta mesteparten av regninga for deg når strømprisen bikker et bestemt nivå, for eksempel 70 eller 80 kilowatt-time. Argumentene mot en kontantutbetaling er inflasjon og unødvendig byråkrati, erfarer Dagbladet.

Innslagspunktet er ennå ikke helt fastlagt, ifølge Dagbladets kilder. Bidrag fra staten vil uansett komme rett til strømselskapene og trekkes fra før din strømregning kommer i posten.

Prislappen på krisetiltaket er i milliardklassen, og ordningen skal i første omgang vare ut mars 2022.

Lærer av bommert

Siste finpuss av krisepakka ligger nå i Finansdepartementet, og det kan komme endringer i siste liten, presiserer flere Dagbladet snakker med.

Planen er å presentere pakka så raskt som mulig, trolig i morgen, da stortingsgruppene i Ap og Sp er utålmodige overfor egen regjering, ifølge Dagbladets opplysninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer