Vurderer søksmål: - Svineri

LO sverger til Foodora, og kan ende med å trekke den konkurrerende budtjenesteen Wolt for retten. Men også LO-toppene kan ha fått mat på døra av et Foodora-bud som ikke er fast ansatt.

LØFTER FRAM FOODORA: LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Paul Olai-Olssen fra Oslo Transportarbeiderforening. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
LØFTER FRAM FOODORA: LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Paul Olai-Olssen fra Oslo Transportarbeiderforening. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

GRÜNERLØKKA (Dagbladet): - Dette er noe svineri, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Med Foodoras rosa farger i bakgrunnen skryter Følsvik av budfirmaet, samtidig som hun serverer en bredside til konkurrenten Wolt. Det er Wolt som representerer «svineriet» i Følsviks øyne - og da snakker vi ikke om maten som leveres.

- Wolt har ikke faste ansettelser. De driver på en useriøs måte. Det må vi ha en slutt på, sier Følsvik.

- Bevisst strategi

LO-lederen påpeker at Foodora og Wolt tilbyr like tjenester - de leverer mat på døra.

Men det er én viktig forskjell ifølge Følsvik: Foodora har enkelte arbeidstakere med tariffavtale - Wolt har bare selvstendig næringsdrivende.

- Det er en bevisst strategi for å kutte kostnader og frarøve arbeidstakere rettigheter og muligheter til å organisere seg. De mister trygderettigheter, står uten yrkesskadeforsikring, vernelovgivningen gjelder ikke, ei heller tariffavtaler, ingen pensjonsopptjening og verken feriepenger eller sykepenger, for å nevne noe, sier hun.

Foodoras daglige leder i Norge, Elisabeth Myhre, nikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer