Stein Erik Hagen:

Vurderte flytting til «atomsikre» Australia

Milliardæren forteller til DN at han og familien diskuterte å flytte hvis tredje verdenskrig skulle bryte ut.

VURDERTE FLYTTING: Stein Erik Hagen deler bekymring rundt situasjonen i Europa. Foto: Terje Pedersen / NTB
VURDERTE FLYTTING: Stein Erik Hagen deler bekymring rundt situasjonen i Europa. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Fullskala-invasjonen av Ukraina har gjort flere engstelige for en ny verdenskrig. Putin har ikke vært fremmed for å rasle med atomknappen, og Nato ruster opp mot en stadig trussel fra Russland.

Blant dem som bekymrer seg for framtida er Orkla-milliardær Stein Erik Hagen.

Han lufter sine tanker i et stort intervju med Dagens Næringsliv, hvor han blant annet snakker om skrekkscenarioet hvor krigen eskalerer med atomvåpen.

Bekymret for penger

Blir det atomkrig er det bare å gå «ut på gata», mener han.

- Da tror jeg livet og tilværelsen er over, altså. Hvis du er redd for atomkrig nå, så må du flytte til Australia eller New Zealand. Ta med deg alt og få det over. Men det er ikke bare-bare å reise, hvis ikke bankkontoen din og den slags virker. Det er en bekymring for oss i Orkla også, at hele betalingssystemet plutselig ramler sammen, sier Hagen.

Hagen forklarer at Orkla ikke har en plan B for å flytte ledelsen ved en akutt situasjon, og at han ikke går rundt og er redd for atomkrig. Årsaken til det er at han mener det ikke er noe man får gjort.

- Du kan reise på hytta litt, men hvis det blir radioaktivt så kan du ikke komme tilbake her på 10–20 år. Du ville bare sulte i hjel. Da må du heller reise til Australia eller New Zealand som kanskje vil slippe unna det og kjøpe deg en bondegård og dyrke poteter og være flyktning der. Da ville jeg reist nå. Vi har diskutert det i familien. Men vi har landet på at vi blir her vi er, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer