Vy beholder Bergensbanen

Vy får fortsette å drive Norges mest mytologiserte togstrekning.

SE TV LIVE: Jernbanedirektør Kirsti Slotsvik kunngjør hvem som tildeles kontrakten for den tredje trafikkpakken som er lagt ut for konkurranse om togtrafikken i Norge. Trafikkpakken omfatter Bergensbanen og Vossebanen. Den valgte operatøren får kontrakt for en periode på inntil elleve år og skal starte opp trafikken fra desember 2020. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vy har vunnet anbudsrunden for det som kalles Trafikkpakke Vest, som omfatter togstrekningene Oslo S – Bergen, Bergen – Voss – Myrdal og Bergen – Arna

Blant strekningene er altså det som sannsynligvis er Norges mest mytologiserte togstrekning - fra Agnar Mykle til NRKs minutt-for-minutt-dekning: Bergensbanen.

Best på pris og kvalitet

- Vinneren er den som har vært best på både pris og kvalitet i anbudsrunden, og vinneren er Vy tog, sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik.

Hun opplyser at Jernbanedirektoratet i anbudsprosessen har vektet kvalitet med 60 prosent tyngde og kostnader med 40 prosent tyngde.

I siste del av anbudsprosessen var det tre selskaper som konkurrerte om anbudet. I tilleg til Vy var det Tide/Arriva og SJ.

Vy får en elleve års avtale for drift av strekningen, med start i desember 2020.

- Etter to andreplasser er det førsteplassen som gjelder, sier persontogsjef Arne Fosen i Vy.

Må betale 2,2 milliarder

Staten vil i avtaleperioden på maksimalt elleve år motta inntil 2,2 milliarder kroner fra Vy Tog for retten til drive persontrafikken på de nevnte strekningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer