Blue Origin:

Wally (82) skal til verdensrommet

Etter over 60 års ventetid skal Wally Funk (82) endelig få oppfylt drømmen.

TIL VERDENSROMMET: Wally Funk (82) har vært opptatt av verdensrommet hele livet. Nå får hun endelig opplevd drømmen. Foto: Elizabeth Culliford/ Reuters / NTB
TIL VERDENSROMMET: Wally Funk (82) har vært opptatt av verdensrommet hele livet. Nå får hun endelig opplevd drømmen. Foto: Elizabeth Culliford/ Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I seks tiår har 82 år gamle Wally Funk gjort det hun kan for å komme seg ut i verdensrommet.

Nå skal hun få oppfylt drømmen, etter at Amazon-gründer Jeff Bezos har invitert henne som æresgjest på en reise med romfartsselskapet Blue Origin seinere i måneden.

På turen vil Bezos selv, broren hans Mark, og en anonym person også delta. Sistnevnte har betalt 28 millioner dollar under en auksjon for et sete.

Det skriver BBC.

Overrasket

Under turen er det planlagt å sende passasjerene mer enn 100 kilometer over jordoverflaten, slik at de kan oppleve vektløshet.

Passasjerene vil deretter returnere til jorda i en kapsel som er festet i en fallskjerm. Returen er ventet å vare i rundt ti minutter.

I et to minutter langt klipp, som Bezos har delt på Instagram, forteller 82-åringen at hun ser fram til turen.

- Jeg trodde aldri at jeg skulle komme meg opp, sier en tydelig glad Funk.

Erfaren pilot

Funk har ifølge BBC ha gjennomført 19 600 timer som pilot, i tillegg til at hun skal lært rundt 3000 personer å fly.

Hun skal også ha brukt 200 000 dollar for en billett til Virgin-gründer Richard Bransons romfartsprogram «Virgin Galactic», et romfartsprogram som nylig fikk tillatelse av det amerikanske Luftfartstilsynet til å ta betalt for sine egne reiser ut i verdensrommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.