Whisky-krukker reddet fra skjenkekontrollen

Etter 20 år som pynt i puben Kings Corner, krevde skjenkekontrollen to antikvariske whisky-krukker fjernet. Nå har Helsedirektoratet gitt dispensasjon fra reklameforbudet.

KREVD FJERNET: Denne antikvariske whisky-krukka ble krevd fjernet da puben Kings Corner tidligere i år fikk skjenkekontrollører på besøk. Foto: Privat
KREVD FJERNET: Denne antikvariske whisky-krukka ble krevd fjernet da puben Kings Corner tidligere i år fikk skjenkekontrollører på besøk. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Etter en grundig kontroll, fant nye skjenkekontrollører tidligere i år to whisky-krukker i Steinkjer-puben Kings Corners lokaler, som de mente stred mot reklameforbudet.

At logoene på krukkene gjaldt whisky-merker i antikvitetsklassen, forandret ikke saken. Heller ikke at de hadde stått der i 20 år - uten merknader ifølge Trønder-Avisa.

- Det er vår rolle å observere, stille spørsmål og rapportere inn til kommunen eventuelle brudd. Hva andre kontrollører har tatt stilling til tidligere kan ikke jeg svare for, sier driftsleder Thomas Wannebo hos den nye skjenkekontrolløren, Securitas til Trønder-Avisa.

At krukkene måtte bort, ble for mye å svelge for daglig leder i Kings Corner, Bente Utheim.

- Et utall kontroller

Hun forteller at krukkene har stått der helt siden puben var ny, i 2003, og at whisky-merkene på logoen for lenge siden har gått ut av produksjon.

- Puben er en typisk engelsk-irsk brun-pub, som er bygget av irer og briter, og de hadde med alt av dekorasjoner; bøker og flasker og disse krukkene. De har nå stått der siden åpningsdagen, og det har vært et utall skjenkekontroller, sier Utheim til Dagbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.