Casey Alexander:

Whisky-svindlet pensjonister for millioner

I sommer ble den 25 år gamle briten arrestert av FBI.

TILTALT: Casey Alexander har erklært seg skyldig i svindel. Skjermdump: Vintage Whisky

TILTALT: Casey Alexander har erklært seg skyldig i svindel. Skjermdump: Vintage Whisky

Vis mer
Publisert

- Hei, jeg er Casey Alexander, senior formuesforvalter i Vintage Whiskey. Jeg har jobbet i denne bransjen en god stund, og en ting jeg definitivt liker er at den fortsatt er veldig godt bevart, veldig original, men nå har det blitt glamorøst, på grunn av hvor lukrativ avkastningen er, sier den 25 år gamle briten i en kort videosnutt.

På nettsida VintageWhiskyCasks, som fortsatt er oppe, figurerer han i flere videoer. Han er pen i tøyet og nyklipt, med et glimt i øyet og en behagelig stemme.

Bevæpnet med disse egenskapene var han blant flere som svindlet til seg totalt 13 millioner dollar, ifølge FBI. Det tilsvarer omtrent 135 millioner norske kroner, etter dagens kurs.

Mange av pengene kom fra pensjonistlommer.

- En ting jeg vet sikkert, er at du kommer til å elske å være en del av dette veldig morsomme, fantastiske markedet, sier briten smilende til kameraet.

Erklærte seg skyldig

Det var blank løgn, mener myndighetene, som arresterte Alexander i juni. Han ble løslatt mot en kausjon på 50 000 dollar, ifølge NBC News. Han ble løslatt med et forbud mot å kontakte noen av de angivelige ofrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer