WHO med ferieadvarsel

- Innebærer en risiko.

Publisert
Sist oppdatert

Ferien nærmer seg med stormskritt, og selv om de aller fleste nordmenn planlegger å tilbringe de neste ukene i eget land, velger andre å reise utenlands.

Europa-avdelingen i Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordrer imidlertid nå om å avlyse ferier til utlandet i sommer, eventuelt å utsette den.

Oppfordringen kan bety dårlig nytt for en samlet reiselivsnæring som har ligget med brukket rygg i lang tid. Likevel er WHO krystallklar på at dette ikke er tida for å ta noen sjanser.

- Covid-viruset sprer seg fortsatt over hele den europeiske regionen, og svært smittsomme varianter er i ferd med å bli dominerende virusstammer, advarer WHO, gjengitt av Svenska Dagbladet, som først omtalte saken.

Advarselen kommer i forbindelse med en sommerkampanje, der målet er å gi praktiske råd og retningslinjer for å forhindre nye virusutbrudd.

Tydelig beskjed

Ifølge WHO er coronavaksineringen i Europa «langt fra tilstrekkelig» for å stoppe ny smittebølge, og landene bør dermed beholde coronatiltakene fram til flere er vaksinert.

Under en digital pressekonferanse torsdag formiddag uttalte Catherine Smallwood i WHO Europa blant annet følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer