WHO med ferieadvarsel

- Innebærer en risiko.

Publisert
Sist oppdatert

Ferien nærmer seg med stormskritt, og selv om de aller fleste nordmenn planlegger å tilbringe de neste ukene i eget land, velger andre å reise utenlands.

Europa-avdelingen i Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordrer imidlertid nå om å avlyse ferier til utlandet i sommer, eventuelt å utsette den.

Oppfordringen kan bety dårlig nytt for en samlet reiselivsnæring som har ligget med brukket rygg i lang tid. Likevel er WHO krystallklar på at dette ikke er tida for å ta noen sjanser.

- Covid-viruset sprer seg fortsatt over hele den europeiske regionen, og svært smittsomme varianter er i ferd med å bli dominerende virusstammer, advarer WHO, gjengitt av Svenska Dagbladet, som først omtalte saken.

Advarselen kommer i forbindelse med en sommerkampanje, der målet er å gi praktiske råd og retningslinjer for å forhindre nye virusutbrudd.

Tydelig beskjed

Ifølge WHO er coronavaksineringen i Europa «langt fra tilstrekkelig» for å stoppe ny smittebølge, og landene bør dermed beholde coronatiltakene fram til flere er vaksinert.

Under en digital pressekonferanse torsdag formiddag uttalte Catherine Smallwood i WHO Europa blant annet følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.