Widerøe får hjelp

Flertall på Stortinget vil kompensere Widerøe for å sikre flyruter i distriktene.

FÅR HJELP: Widerøe skal kompenseres for å sikre flyruter i distriktene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FÅR HJELP: Widerøe skal kompenseres for å sikre flyruter i distriktene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er viktig å sikre at ikke flytrafikken bryter sammen. For både folk og bedrifter i nord og langs kysten er kortbanenettet utrolig viktig for å få hverdagen til å henge sammen, sier Sp-leder Trygve Slagsvdold Vedum.

Staten rykker inn og betaler differansen mellom bortfall av inntekter og bortfall av kostnader på de såkalte FOT-rutene. Færre passasjerer fører til inntektssvikt. Samtidig skal tilskuddet utbetales forskuddsvis.

FOT-rutene opereres i hovedsak av Widerøe. FOT-ruter er flyruter der markedet alene ikke leverer et tilfredsstillende flytilbud, og der Samferdselsdepartementet kjøper flytjenester gjennom en offentlig konkurranse og setter krav til pris, kapasitet og frekvens.

FOT-rutene er hovedsakelig i Nord-Norge og på Vestlandet.

Under pressekonferansen i vandrehallen på Stortinget torsdag anlso Vedum at denne nødhjelpen til å koste 40 millioner kroner i måneden.

Parat-leder Unn Kristin Olsen sier hun er glad for at Stortinget sikrer Widerøes ruter i distriktene.

Hovedtillitsvalgt for pilotene i Widerøe, Sindre Haanshuus, sier FOT-rutene dekker det meste av kortbanenettet.

– Når staten nå ser ut til å betale for bortfall av inntekter på disse rutene er dette et viktig bidrag til Widerøes fortsatte drift og noe som sikrer arbeidsplassene i distrikstnorge, sier Haanshuus.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer