Widerøe kutter 4000 avganger årlig i Norge

- Vi er i en fortvilt situasjon.

KJEMPEKUTT: Widerøe kutter 4000 avganger årlig i Norge
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KJEMPEKUTT: Widerøe kutter 4000 avganger årlig i Norge Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske flyselskapet Widerøe gjennomfører et omfattende kutt i det de selv beskriver som «helt nødvendig kollektivtransport» i Norge. Hele 4000 årlige avganger skal kuttes, noe som tilsvarer 15 prosent av den kommersielle produksjonen på korbanenettet.

- Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-Norge, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen i en pressemelding.

Selskapet viser til økte avgifter over flere år, en kraftig svekkelse av den norske krona og en generell markedsutvikling i landet, som har ført til «store utfordringer for lønnsomheten på de minste flyene som flyr de korteste rutene i Norge.»

«Widerøe ser seg dessverre nødt til å redusere tilbudet på en rekke kortbaneruter for å tilpasse oss dagens rammebetingelser», skriver selskapet.

- Vi er i en fortvilt situasjon. Vi vet at resultatet av disse kuttene blir en transportstandard i en rekke distriktskommuner som ikke er i nærheten av å dekke reisebehovet. Likevel har vi ingen valg. Vi har hatt dialog med Samferdselsdepartementet og vår anbefaling er at flere av disse ruteområdene tas inn som anbud, fortsetter Nilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.