Wirecard er konkurs

Den tyske betalingstjenesten Wirecard er konkurs.

TYSK SKANDALE: Tyskland finansminister Olaf Scholz kaller konkursen for en tyske betalingstjenesten en skandale. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske betalingstjenesten Wirecard, som for en uke siden var regnet som et solid selskap, ble torsdag tatt under konkursbehandling.

Problemene startet for en uke siden da det ble klart at 1,9 milliarder euro manglet i regnskapene. Situasjonen ble verre da det kom fram at pengene trolig aldri har eksistert.

Tirsdag ble selskapets administrerende direktør Markus Braun pågrepet og siktet for å ha blåst opp selskapets regnskaper for å gjøre det mer attraktivt for investorer og kunder.

Selskapet har rast på børsen og aksjene mistet 90 prosent av sin verdi. Fordi det nå går konkurs, blir det fjernet fra indeksen DAX. 30.

Tysklands finansminister Olof Scholz kaller saken en skandale som ikke har sin like i finansverdenen, og at den må utløse strengere kontroll av finansmarkedet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer