Skattelistene for 2019

Witzøe (27) er Norges rikeste

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (27) er Norges rikeste etter et voldsomt hopp i formuen.

Laksearving Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Foto: NTB
Laksearving Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Likningstallene for 2019 er lagt fram og dermed oversikten over hvem som har den høyeste skattbare formuen her i landet.

Den 27 år gamle laksearvingen Gustav Magnar Witzøe plusser på formuen fra en milliard kroner fra året før, og topper listene med en formue på 20,9 milliarder kroner.

Witzøe er sønn av Salmar-grunnleggeren Gustav Witzøe senior. Han overførte samtlige aksjer til sønnen allerede som 13-åring. Gustav Magnar Witzøe er nå hovedeier i Salmar gjennom investeringsselskapet Kvarv AS.

Salmar er en av verdens største lakseoppdrettere.

Witzøe står oppført med en inntekt på 183 millioner kroner, og samlet betalte han 235,5 millioner kroner i skatt i fjor. Det gjør den unge mannen til Norges største bidragsyter til fellesskapet.

Far styrer

Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste, er det fortsatt far og Salmar-konsernsjef Gustav Witzøe som formelt bestyrer formuen.

Finansbladets oversikt over 2020-tallene her i landet, tilskriver Gustav med en anslått formue på 33,5 milliarder kroner. Det er nesten tre milliarder kroner mer enn året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.