Witzøe-refs: - Syk ting å si

Etter Børsens intervju med Gustav Witzøe synes Rødt-leder Marie Sneve Martinussen at rikinger syter for mye. - Gjør seg selv til et offer.

RASER: Rødt-leder Marie Sneve Martinussen reagerer sterkt på Gustav Witzøes kritikk av Norges skattepolitikk. Foto: Javad Parsa / NTB
RASER: Rødt-leder Marie Sneve Martinussen reagerer sterkt på Gustav Witzøes kritikk av Norges skattepolitikk. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Søndag publiserte Børsen et eksklusivt intervju med Salmar-rikingen Gustav Witzøe, der han gikk sterkt ut mot regjeringen og skattepolitikken.

Witzøe mente nemlig at regjeringen satte havnæring i fare da den innførte grunnrenteskatten, eller «lakseskatten». Dette «skattesjokket» jager rikinger ut av landet, hevder han.

Det får Rødt-leder Marie Sneve Martinussen til å se rødt.

- Gjør seg selv til offer

- Det er provoserende at en så privilegert mann presterer å syte, samtidig som at tusenvis av nordmenn må stå i matkø for å overleve. Det er de som kjøper laksen det er synd på, sier Sneve Martinussen i et intervju med Børsen.

Witzøe hevdet nemlig at grunnrenteskatten setter bedrifter som Salmar i en konkurransemessig urettferdig dårlig posisjon. Sneve Martinussen mener dette ikke er sant.

- Salmar tjente 1,9 milliarder kroner i første kvartal. Det er nok mange små bedriftseiere som skulle ønske de hadde like tall å peke på. Dette høres ikke ut som en knallhard konkurranse, sier hun, og legger til:

- Det er nesten sjarmerende hvordan folk som tjener enormt mye penger alltid klarer å gjøre seg selv til et offer i enhver situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.