DiCaprio i retten:

- Wow, det er mye penger

Hollywood-skuespiller Leonardo DiCaprio vitnet mandag i rettssaken mot den tidligere Fugees-stjerna.

VITNET: DiCaprio har møtt og festet med den angivelige kriminelle mesterhjernen flere ganger. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
VITNET: DiCaprio har møtt og festet med den angivelige kriminelle mesterhjernen flere ganger. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Prakazrel «Pras» Michel, en av grunnleggerne av 90-tallsgruppa The Fugees, som står tiltalt for å ha tatt imot ulovlige penger fra den malaysiske finansmannen Jho Low.

Pengene skal angivelig ha blitt brukt til å påvirke amerikanske politikere.

Vitnet

DiCaprio, som ikke er anklaget for noe ulovlig i saken, er på vitnelista på grunn av sitt årelange forhold til Low, ifølge The Guardian.

Jho Low er beskyldt for å være hjernen bak et internasjonalt hvitvaskings- og bestikkelsesopplegg, og skal ha loppet det malaysiske statlige investeringsfondet 1MBD for 4,5 milliarder dollar.

Med stjålne penger skal han angivelig ha forsøkt å påvirke den amerikanske regjeringen.

DiCaprio sa i retten at han ble kjent med Low på en bursdagsfest i Las Vegas i 2010.

- Jeg skjønte at han var en stor forretningsmann med mange forskjellige forbindelser i Abu Dhabi og Malaysia, sa skuespilleren fra vitneboksen.

DiCaprio forklarte videre at han en gang fløy med Lows privatfly til en nyttårsfest i Australia, før de fløy til Las Vegas for å feste for andre dag på rad. Michel var til stede på en av disse turene, forklarte skuespilleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer