Elon Musk

WSJ: Bygger «utopisk by» i Texas

Avisa avslører Musks store planer for områdene han har kjøpt opp.

BYGGEPLANER: Elon Musk har store planer for byen som er under utbygging i Texas, ifølge Wall Street Journal. Foto: Patrick Pleul / Pool via AP
BYGGEPLANER: Elon Musk har store planer for byen som er under utbygging i Texas, ifølge Wall Street Journal. Foto: Patrick Pleul / Pool via AP Vis mer
Publisert

Elon Musk (51) har ifølge avisa Wall Street Journal (WSJ) kjøpt 3500 mål med land utenfor Austin, delstatshovedstaden i Texas.

Der, langs Coloradoelva, skal han bygge byen som har fått navnet Snailbrook - oppkalt etter maskoten til Musks tunnelselskap Boring.

Målet er å skape et «utopisk» samfunn der gründerens ansatte kan jobbe og bo billigere enn andre steder i området. Det gjelder ansatte i selskapene Boring, elbilselskapet Tesla og romfartsselskapet SpaceX.

Gjennomsnittsprisen på leie i Bastrop, fylket der byen skal ligge, er 23 000 kroner per måned for en to/tre-roms leilighet, ifølge WSJ. Anonyme kilder siteres på at Musks ansatte skal tilbys en leiepris på rundt 8500 kroner.

Planen er også å bygge en egen bolig for Musk, trolig et stykke unna byen, skriver WSJ videre.

Ikke mottatt søknad

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hvor omfattende planer Musk har for utbyggingen.

Ifølge avisa framstår det som at han inntil videre ønsker å holde dem unna offentligheten. For eksempel skal det ha vært taushetsklausuler i kjøpskontraktene.

WSJ siterer imidlertid kilder i Boring på at det vil bli valgt en egen ordfører for Snailbrook.

I Texas er det lovpålagt å ha minst 201 innbyggere før man kan søke om bystatus. Foreløpig har ikke Bastrop fylke mottatt en slik søknad, ifølge WSJ.

I NORGE: Elon Musk har ankommet Stavanger i anledning energimessa, og sier han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

Bygger skole

De har imidlertid godkjent gatenavn, for eksempel Boring Boulevard, framgår det av møtereferater fra lokale folkevalgte. I tillegg er det planlagt å bygge en Montessori-skole.

For drøyt to år siden flyttet mangemilliardæren selskapenes hovedkvarter, og bolig, fra California til Texas - etter stor misnøye med det han kalte overregulering og -beskatning i førstnevnte delstat, skriver Sky News.

Mediehuset peker på at Texas har færre reguleringer, blant annet innenfor arbeidsliv og miljø, enn andre delstater.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer