Yara-kontor truffet av missil

- Forferdelig å være vitne til.

KYIV: Raketten som traff boligblokka i Kyiv lørdag, rammet også kontorene til den norske gjødselsgiganten Yara. Video: Twitter/@ZelenskyyUa/@BlessedCloudz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Yaras kontor i den ukrainske hovedstaden Kyiv ble truffet av en rakett lørdag morgen.

Det skriver Yara-toppsjef Svein Tore Holsether på Linkedin. Han opplyser at ingen ansatte er rapportert skadet.

- Forferdelig

Kontoret til det norske gjødselgiganten ligger i bygningskomplekset der et leilighetsbygg ble truffet av et missil lørdag morgen.

Alle ansatte gjort rede for, skriver Yaras toppsjef etter rakettangrepet som også rammet selskapets ukraninske kontor i Kyiv lørdag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB
Alle ansatte gjort rede for, skriver Yaras toppsjef etter rakettangrepet som også rammet selskapets ukraninske kontor i Kyiv lørdag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB Vis mer

Angrepet ble blant annet dokumentert med bilder fra nyhetsbyrået Reuters.

- Selv om vi er ekstremt takknemlige for at alle våre ansatte er gjort rede for, er det forferdelig å være vitne til det som nå skjer, skriver Holsether i oppdateringen på Linkedin mandag.

Kontoret, som er Yaras eneste i Ukraina, driver med salg av Yaras produkter, opplyser selskapet til Børsen.

Flere skadd

Ifølge borgermester i Kyiv, Vitalij Klitsjko ble 35 mennesker, inkludert to barn, skadd etter rakettangrepet mot bygningen. Dette meldte nyhetsbyrået Interfax Ukraina lørdag.

Yara-toppsjef Holsether deler sin medfølelse og fordømmelse slik:

- Yara fordømmer den russiske regjeringens ulovlige militære angrep på Ukraina, og våre tanker går til alle de berørte - spesielt våre kolleger på bakken i Ukraina, skriver han.

Børsen har så langt ikke fått svar på vår forespørsel om ytterligere kommentarer fra Yaras toppsjef. Kommunikasjonsdirektør Kristin Nordal sier de er veldig lettet over at alle selskapets ansatte er gjort rede for.

- Vi er ekstremt bekymret for den forferdelige situasjonen i Ukraina, og står fullt og helt bak norske myndigheteres fordømmelse av situasjonen, sier hun til Børsen.

- Var det ansatte i bygget da angrepet fant sted?

- Det jeg kan si er at vi har hatt kontakt med dem, og de har meldt inn at alle er gjort rede for.

- Det viktigste nå er sikkerheten til våre ansatte. Vi er i jevnlig kontakt med dem, og gjør det vi kan for å bistå, fortsetter Nordal.

Hjerteskjærende

Holsether skriver videre om en bred støtte blant selskapets ansatte til kollegene i landet.

- Mens nyhetene og bildene fra Ukraina er hjerteskjærende, har det samtidig vært hjertevarmende for meg å se medfølelsen og støtten våre 17 000 ansatte har gitt våre kolleger i Ukraina.

- Måtte denne krigen ta slutt, og måtte Ukraina fortsette som en uavhengig, fri og demokratisk nasjon, konkluderer toppsjef Holsether.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer