- Yngste offer var 14 år

Påtalemyndigheten mener den nå varetektsfengslede Ghislaine Maxwell spilte en kritisk rolle i å rekruttere unge ofre til Jeffrey Epstein.

VENNER: Ghislaine Maxwell (bak t.h.) var Jeffrey Epsteins beste venn. Her avbildet sammen i 2005. Foto: Joe Schildhorn/Patrick McMullan/Getty Images.
VENNER: Ghislaine Maxwell (bak t.h.) var Jeffrey Epsteins beste venn. Her avbildet sammen i 2005. Foto: Joe Schildhorn/Patrick McMullan/Getty Images. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epsteins høyre hånd og bestevenn er pågrepet av FBI.

Under en pressekonferanse orienterte påtalemyndigheten om pågripelsen.

Her sa en representant fra påtalemyndigheten at Maxwell spilte en kritisk rolle i å rekruttere unge ofre til Jeffrey Epstein.

Påtalemyndigheten mener at Maxwell var blant Epsteins nærmeste.

- Hun var en av hans nærmeste allierte, og hjalp ham utnytte jenter, den yngste av dem 14 år gammel, sa en representant fra påtalemyndigheten.

I varetekt

- I noen tilfeller deltok hun selv i misbruket, fortsatte representanten.

Påtalemyndigheten la til at etterforskningen av Epstein og folk rundt ham fortsatt pågår, men at de nå presenterer de nyeste funnene.

Maxwell sitter i varetekt og skal møte i retten seinere i dag.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er hun tiltalt for seks ulike punkter:

  • Medvirkning til rekruttering av mindreårige til å reise og delta i ulovlig seksuell aktivitet
  • Medvirkning til å transportere mindreårige for å delta i ulovlig seksuell aktivitet
  • Rekruttering av en mindreårig til å delta i ulovlig seksuell aktivitet
  • Transportering av en mindreårig for å delta i ulovlig seksuell aktivitet
  • To tilfeller av falsk forklaring
  • For og hatt en rolle i seksuell utnyttelse og misbruk av flere mindreårige jenter av Epstein.

Kort tid før Epstein ble funnet død på cella i New York i fjor ble han siktet for flere tilfeller av menneskehandel og overgrep mot mindreårige.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Sosietetskvinne

58 år gamle Maxwell har hele veien benektet at hun har hatt noe med overgrepene å gjøre, men har blitt utpekt som en slags tilrettelegger for Epsteins misbruk av mindreårige jenter.

Hun har vært sporløst forsvunnet siden i fjor, og siden saken rullet opp har ingen sett snurten av henne - før nå.

Maxwell er en sosietetskvinne som har hatt innpass i verdenseliten i svært mange år, og hennes bånd til Epstein går tilbake til 1990-tallet - da de skal ha møttes for første gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer